مردمی سازی کار خیر باید مورد توجه مجامع خیران قرار بگیرد
مردمی سازی کار خیر باید مورد توجه مجامع خیران قرار بگیرد
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین بر ضرورت مردمی کردن کار خیر تاکید کرد و گفت: افرادی پیدا می‌شوند که کارهای خیر خیلی بزرگی انجام می‌دهند اما باید کاری کنیم که حتی کسانی هم که می‌توانند در حد هزار تومان در مسیر خیّر قدم بردارند دیده شوند، یعنی آن‌ها هم راه بیافتند تا کار خیر از قطره قطره به دریا تبدیل شود.

به گزارش نوژان نیوز، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در دیدار اعضای هیات مدیره مجمع خیرین سلامت استان قزوین اظهار کرد: اگر ما توده‌های مردم را به حرکت در بیاوریم درست است که ممکن است آن‌ها با مبالغ اندکی به میدان بیایند اما جمع آن‌ها گاهی از کارهای بزرگ خیّرین هم پیشی می‌گیرد، بنابراین تأکید روی فرهنگ‌سازی کار خیر است.

 

فرهنگ کار خیر را با جدیت بیشتری ترویج کنیم

امام جمعه قزوین با بیان اینکه فرهنگ خیری را با جدیت بیشتری ترویج کنیم، خاطرنشان کرد: اشاعه و ترویج فرهنگ خیری و مردمی کردن این حرکت باید در کنار فعالیت‌های خیری شما جدی گرفته شود، در عرصه خیری ۲ رسالت بر عهده ماست؛ یعنی علاوه بر ساخت مدرسه، بیمارستان و مسجد باید جامعه را نیز به کار خیری تشویق و ترغیب کنیم و این فرهنگ را اشاعه دهیم و در این مسیر سهمی بر عهده همه ما قرار دارد.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: گزارش کاستی‌های حوزه سلامت به مردم نیز حائز اهمیت است، این روی مردم انگیزه کمک و کار خیر ایجاد می‌کند، ما باید از ظرفیت رسانه و تبلیغات استان استفاده کنیم و این‌ها را با مردم در میان بگذاریم تا مردم ببینند در حوزه بهداشت چه کم و کاستی‌هایی وجود دارد.

وی بیان کرد: عدم وجود برخی دستگاه‌ها و تجهیزات یا کمبود برخی دستگاه‌ها موجب می‌شود بیماران به مشقت بیفتند و به استان‌های هم‌جوار سفر کنند، مردم اگر در جریان این کم و کاستی‌ها قرار بگیرند ممکن است برای کمک اعلام آمادگی کنند.

امام جمعه قزوین اضافه کرد: جایگاه دینی خیرین در آیه ۲۰ سوره مبارکه شورا آمده است، خداوند در این آیه می‌فرماید “کسی که کشت آخرت بخواهد به وی می دهبم و کسی که کشت این دنیا را بخواهد به او از آن می‏‌دهیم ولی در آخرت او را نصیبی نیست”.

وی ادامه داد: دنیا مزرعه آخرت است، هر کاری که در این دنیا می‌کنیم کشت و کار است، یا خار می‌کاریم یا گل می‌کاریم، بستگی به نوع کاری که انجام می‌دهیم دارد، آن‌هایی که می‌خواهند برای آخرت شان کار خوب انجام دهند خدا به آن‌ها می‌گوید خوش آمدید ما به کشت و کار شما برکت می‌دهیم و آن را افزایش می‌دهیم.

امام جمعه قزوین افزود: اما در مقابل این‌ها، آن کسی که در دنیا هر چه دارد می‌خواهد برای خود نگه دارد، خدا می‌گوید ما چیزی به او می‌دهیم اما باید بداند که کل دنیا متاع قلیل است و چنین فردی که فقط به فکر دنیاست در آخرت هیچ چیزی ندارد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: مطابق این آیه آن کسی که به فکر آخرت است کارهایش برکت پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: خداوند در آیات ۲۰۰ و ۲۰۱ سوره بقره می‌فرماید آدم‌ها ۲ دسته هستند، در این آیه آمده “از مردم کسی است که می‌گوید پروردگارا به ما در همین دنیا عطا کن و حال آنکه برای او در آخرت نصیبی نیست، برخی از آنان می‏‌گویند پروردگارا در این دنیا به ما نیکی و در آخرت نیز نیکی عطا کن و ما را از عذاب آتش دور نگه دار”.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: مطابق این آیات دسته اول از آدم‌ها فقط به‌دنبال دنیا هستند، فقط می‌گویند خدایا در دنیا به ما یک چیزی بده، حتی صرفاً خواستار مال حسنه هم نیستند، بلکه می‌گویند هر چه می‌دهی اشکال ندارد، حتی اگر حرام هم بود اشکالی ندارد، این‌ها در آخرت هیچ بهره و سهمی ندارند، چون صرفاً برای دنیا کار کرده‌اند و دنیا هم تمام شده است.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: در ادامه این آیات آمده که دسته دوم می‌گویند خدایا ما در دنیا و آخرت از تو حسنه می‌خواهیم، خداوند می‌فرماید این‌ها نصیب دارند، خدا سریع‌الحساب است، آبرو، عزت، آرامش دل، برکت خاندان و زندگی و خانواده، آبادانی آخرت، بهشت و رضایت خدا به آن‌ها وعده داده شده است.

وی یادآور شد: خداوند در آیه ۱۶۰ سوره انعام می‌فرماید “هر کس کار نیکی بیاورد ۱۰ برابر آن پاداش خواهد داشت و هر کس کار بدی بیاورد جز مانند آن جزا نیابد و بر آنان ستم نرود”.

نماینده ولی‌فقیه در قزوین اظهار کرد: خداوند برخی جاها گفته اگر حسنه بیاورید ۲ برابر آن را به شما باز می‌گردانم، برخی جاها گفته ۱۰برابر آن را باز می‌گردانم، برخی جاها هم گفته هر چقدر خواستید به شما پاداش می‌دهم، این‌ها با هم فرق می‌کنند، یک موقع ما از اضافه اموالمان به نیازمندان کمک می‌کنیم و کار خیر انجام می‌دهیم اما یک موقع یک چیزی را که خودمان به آن احتیاج داریم بخشش می‌کنیم،بنابراین این پاداش‌هایی که خدا می‌دهد بر اساس نیت، طهارت و خلوص ما متفاوت خواهد بود.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: خداوند در آیه ۹۶ سوره نحل فرمود «مَا عِنْدَکُمْ یَنْفَدُ وَمَا عِنْدَ اللَّهِ بَاقٍ»، یعنی (آنچه پیش شماست تمام می‌شود و آنچه پیش خداست پایدار است)، مطابق این آیه هر چه دنیایی باشد تمام می‌شود و هر چه خدایی باشد باقی می‌ماند.

وی بیان کرد: مثل این است که یک نهال ویژه و قیمتی را خریداری کرده‌ایم اما آن را در گلدان نگه داشته و در باغ نکاشته‌ایم، مال دنیا نیز این چنین است، باید آن را در زمان مناسب خرج کنیم، قرآن می‌گوید این مال را ببرید آن جایی کشت کنید که من می‌گویم تا خدایی و ماندگار شود.

 

ارائه گزارش عملکرد مجمع خیّرین سلامت موجب جلب اعتماد عمومی می‌شود

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: برخی‌ها خیّری می‌کنند اما حوزه سلامت را اولویت نخست خود نمی‌بینند، گزارش اقدامات و عملکرد صورت گرفته برای افزایش اعتماد مردم حائز اهمیت است بنابراین خدمات و عملکرد مجمع را برای مردم گزارش کنید، خوب است این گزارش‌ها را مردم بشنوند که ما در حوزه سلامت در کجا بوده‌ایم و اکنون به همت این مجمع در کجا قرار داریم، این کمک می‌کند که مردم به شما بپیوندند و مشارکت بیشتری در حوزه سلامت داشته باشند.

 

منبع: خبرگزاری ایرنا