آیا طرح بیمه زنان خانه‌دار فرزندان را تحت پوشش قرار می‌دهد
آیا طرح بیمه زنان خانه‌دار فرزندان را تحت پوشش قرار می‌دهد

به گزارش نوژان نیوز و به نقل از ایرنا، همه زنان خانه‌دار بین ۱۸ تا ۵۰ سال (مجرد و متاهل) می‌توانند تحت پوشش بیمه تامین‌اجتماعی قرار بگیرند و از مستمری این سازمان در دوران بازنشستگی و ازکارافتادگی استفاده کنند. براساس قانون تامین‌اجتماعی، این جمعیت در صورتی که تحت پوشش بیمه پدر یا همسر باشد نیز می‌تواند از […]

به گزارش نوژان نیوز و به نقل از ایرنا، همه زنان خانه‌دار بین ۱۸ تا ۵۰ سال (مجرد و متاهل) می‌توانند تحت پوشش بیمه تامین‌اجتماعی قرار بگیرند و از مستمری این سازمان در دوران بازنشستگی و ازکارافتادگی استفاده کنند.

براساس قانون تامین‌اجتماعی، این جمعیت در صورتی که تحت پوشش بیمه پدر یا همسر باشد نیز می‌تواند از این بیمه استفاده کرده و از مقررات حمایتی مربوط به این طرح (طرح بیمه زنان خانه‌دار) بهره‌مند شود.

همچنین چنانچه این جمعیت اشتغال یافته و تحت پوشش بیمه اجباری قرار بگیرند، سابقه این ایام با سابقه بیمه‌پردازی در محل کار تجمیع و محاسبه خواهد شد.

 

میزان پرداخت مبلغ حق بیمه زنان خانه‌دار

حق‌بیمه زنان خانه‌دار در ۳ نرخ ۱۲ درصد (برخورداری از حمایت‌های بازنشستگی)، ۱۴ درصد (بازنشستگی و فوت؛ پرداخت مستمری به بازماندگان واجد شرایط) و ۱۸ درصد (بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی) ارائه می‌شود و تمامی زنان ۱۸ تا ۵۰ سال در سراسر کشور می‌توانند از حمایت‌های مقرر در قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد بهره‌مند شوند.

میزان پرداخت مبلغ حق‌بیمه زنان خانه‌دار وابسته به حداقل دستمزد شاغلان در هر سال و نیز سطح انتخابی (۱۲، ۱۴ و ۱۸درصد) بیمه متفاوت است.

به عبارت دیگر، خانواده (جمعیت تحت تکفل) متقاضیان سطح نخست؛ که هر ماه ۱۲درصد حداقل دستمزد را به عنوان حق‌بیمه پرداخت می‌کنند، در صورت فوت قبل از بازنشستگی از مستمری مربوطه برخوردار نخواهند شد.

همچنین با فوت بیمه‌شده حق‌بیمه پرداخت‌شده (تاکنون) نیز قابل استرداد نخواهد بود.

جمعیت تحت تکفل متقاضی بیمه نرخ ۱۴درصد در صورت فوت بیمه‌شده (در هر شرایط) از این مستمری برخوردار شده و نرخ ۱۸ درصد نیز علاوه بر دریافتی‌های بازنشستگی و ارائه مستمری به خانواده تحت تکفل بیمه‌شده، بیمه ازکارافتادگی را نیز پوشش می‌دهد.

 

شرایط برخورداری فرزندان بیمه‌شده (زنان خانه‌دار) از خدمات درمانی تامین اجتماعی

متقاضیان این بیمه در صورت پرداخت سرانه حق درمان می‌توانند علاوه بر خود، فرزندان را نیز تحت حمایت و پوشش خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی قرار دهند.

 

آیا در بیمه زنان خانه‌دار می‌توان تنها از حمایت‌های درمانی استفاده کرد؟

مطابق با قانون تامین اجتماعی، ارائه تعهدات قانونی بلندمدت و خدمات درمانی به صورت توأمان پیش‌بینی شده و ارائه خدمات درمانی به صورت مجزا میسر نخواهد بود، بنابراین امکان استفاده از حمایت‌های درمانی مقرر در طرح بیمه زنان خانه‌دار به صورت جداگانه امکان‌پذیر نخواهد بود

انتخابی بودن استفاده از خدمات درمانی از دیگر مزایای طرح بیمه زنان خانه‌دار است. در صورتی که زنان متقاضی استفاده از این نوع بیمه تحت تکفل پدر، مادر یا همسر خود بوده و از این طریق از مزایای درمانی سازمان تأمین اجتماعی برخوردار باشند، نیازی به پرداخت حق سرانه درمان نیست؛ در غیر این صورت زنان می‌توانند با پرداخت حق سرانه درمان مصوب از خدمات درمانی مراکز ملکی و همچنین طرف قرارداد سازمان تأمین اجتماعی هم برخوردار شوند؛ اما آیا در این طرح می‌توان صرفا از مزایای درمانی استفاده کرد؟

مطابق با قانون تامین اجتماعی، ارائه تعهدات قانونی بلندمدت و خدمات درمانی به صورت توأمان پیش‌بینی شده و ارائه خدمات درمانی به صورت مجزا میسر نخواهد بود، بنابراین امکان استفاده از حمایت‌های درمانی مقرر در طرح بیمه زنان خانه‌دار به صورت جداگانه امکان‌پذیر نخواهد بود.

 

شرایط حذف سابقه و استرداد حق‌بیمه دریافتی

در صورت انصراف از این طرح نیز امکان حذف سابقه تأمین‌اجتماعی و همچنین بازگرداندن حق بیمه دریافتی وجود ندارد.

مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی هم پیش از این در گفت وگو با ایرنا اعلام کرده بود که سوابق بیمه زنان خانه‌دار همچون سایر سوابق بیمه‌پردازی تأمین اجتماعی است و به محض اشتغال به کار و پرداخت حق بیمه از سوی کارفرما، سوابق بیمه زنان خانه‌دار به سابقه جدید بیمه نیز اضافه می‌شود.

مهدی شکوری گفته بود: در این طرح، سوابق بیمه‌ای نزد سازمان تأمین اجتماعی محفوظ است و در صورت رسیدن به شرایط بازنشستگی و یا احراز سایر شرایط قانونی برای دریافت خدمات از این سازمان مورد استفاده قرار خواهد گرفت. امکان حذف سابقه تأمین اجتماعی و بازگرداندن حق‌بیمه دریافتی نیز در این طرح وجود ندارد.

 

آیا در صورت اشتغال می‌توان بیمه زنان خانه‌دار را با هدف دریافت دو مستمری در دوران بازنشستگی ادامه داد؟

وی همچنین تصریح کرده بود: نداشتن پوشش بیمه و بازنشستگی یکی از شرایط استفاده از بیمه زنان خانه‌دار است و بانوان شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون تامین اجتماعی تحت پوشش بیمه اجباری بوده و باید حق بیمه آنها توسط کارفرمای مربوطه (مطابق با قانون تأمین اجتماعی) به سازمان پرداخت شود؛ بنابراین زنان خانه‌دار در صورت اشتغال و دریافت (برقراری) بیمه تامین اجتماعی نمی‌توانند بیمه زنان خانه‌دار را نیز با هدف دریافت دو مستمری در دوران بازنشستگی ادامه دهند.

به منظور ثبت‌نام در این طرح نیز زنان و دختران متقاضی می‌توانند با استفاده از رایانه شخصی یا تلفن همراه پس از ثبت‌نام اولیه در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان به نشانی es.tamin.ir تمام مراحل انعقاد قرارداد و پرداخت حق‌بیمه ماهانه را از مسیر منوی بیمه‌شدگان/ بیمه‌شدگان خاص/ انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه‌دار و دختران پیگیری کنند.

در این سامانه، شرایط متقاضی از لحاظ سن و سابقه قبلی پرداخت حق‌بیمه بررسی می‌شود و در صورت احراز شرایط، انعقاد قرارداد و پرداخت ماهانه حق‌بیمه، تحت پوشش بیمه زنان خانه‌دار و دختران قرار گرفته و از مزیت‌های قانونی مقرر در این طرح استفاده خواهد کرد.

 

همچنین (مطابق با قانون تامین اجتماعی) هنگام احراز شرایط مستمری بازنشستگی یا ازکارافتادگی صرفا یک مستمری قابل پرداخت بوده و پرداخت دو مستمری همزمان مغایر ضوابط مقرر است و موضوعیت نخواهد داشت.

 

امکان عقد قرارداد و پرداخت حق‌بیمه از طریق برنامه کاربردی یا اپلیکیشن «تأمین من» که از سایت سازمان تأمین‌اجتماعی به نشانی www.tamin.ir یا «کافه بازار» نیز قابل دریافت و نصب بر روی گوشی‌های هوشمند است، نیز وجود دارد.

در صورت عدم دسترسی به رایانه شخصی یا تلفن همراه برای انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه‌دار و دختران نیز می‌توان به یکی از شعب یا کارگزاری‌های رسمی سازمان تأمین‌اجتماعی در سراسر کشور مراجعه کرد؛ کارشناسان مربوطه همچنین در مرکز ارتباطات مردمی سازمان تأمین‌اجتماعی با شماره تلفن ۱۴۲۰ در تمام ساعات شبانه‌روز و نیز ایام تعطیل متقاضیان را راهنمایی و مشکلات احتمالی را پیگیری می‌کنند.

آیا در انعقاد قرارداد بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد با همه مشاغل بر اساس حداقل دستمزد برخورد می‏‌شود؟

براساس قانون مربوطه برخی از مشاغل دارای ضریب دستمزد بوده و این اطلاعات در جدول ثبت‌شده در سامانه رسمی سازمان تامین اجتماعی قابل مشاهده است.