حفاظت و صیانت از محیط زیست یک وظیفه عمومی و تکلیف برای همه افراد جامعه است
حفاظت و صیانت از محیط زیست یک وظیفه عمومی و تکلیف برای همه افراد جامعه است

به گزارش نوژان نیوز، دکتر مهدی قربانی رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران درباره جزئیات همایش «منابع طبیعی، محیط زیست و مسئولیت اجتماعی»، گفت: هدف از این همایش، تاکید بر احیای مسئولیت‌پذیری اجتماعی در راستای حفاظت، صیانت و مدیریت پایدار عرصه‌های منابع طبیعی و محیط زیست کشور است. وی افزود: این همایش با حضور دکتر محمدعلی زلفی‌گل […]

به گزارش نوژان نیوز، دکتر مهدی قربانی رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران درباره جزئیات همایش «منابع طبیعی، محیط زیست و مسئولیت اجتماعی»، گفت: هدف از این همایش، تاکید بر احیای مسئولیت‌پذیری اجتماعی در راستای حفاظت، صیانت و مدیریت پایدار عرصه‌های منابع طبیعی و محیط زیست کشور است.

وی افزود: این همایش با حضور دکتر محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران؛ دکتر احمد نادری عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی؛ دکتر محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی، آب و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و جمع دیگری از مسئولان همزمان با روز درختکاری در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

وی در بخشی دیگر از این نشست اظهار کرد: تفاهم نامه های مختلفی با سازمان های مختلف در زمینه منابع طبیعی، محیط زیست و مسوولیت اجتماعی منعقد کرده ایم که در هفته آینده در روزهای پایانی سال نیز یک تفاهم نامه بین ریاست دانشگاه تهران و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری منعقد خواهد شد که یکی از مفاد مهم این تفاهم نامه پرداختن به مدیریت جامع حوزه آبخیز طالقان در استان البرز است.

وی با بیان این که دانشکده منابع طبیعی دو عرصه تحقیقاتی دارد بیان کرد: در بیش از ۵۰ سال گذشته ما ۸ هزار هکتار مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی را در منطقه فریدون کنار نوشهر تحت نظر این دانشکده داشته ایم و امروز در این زمینه ادعا داریم و با افتخار اعلام  می کنیم که بهترین الگوی مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی را در ۸ هزار هکتار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران داریم که با همت همه اساتید امروز و گذشته شکل گرفته است.

وی ادامه داد: عرصه های تحقیقاتی ما نیز در حوزه طالقان البرز است که در این حوزه بیش از ۳۰ سال است که دانشکده فعالیت های تحقیقاتی خود را در این حوزه انجام می دهد.

دکتر قربانی در بخشی دیگر از این نشست گفت: همواره تلاش کرده ایم نگاه جامع علمی را در پیش بگیریم که در این خصوص برنامه ریزی درسی رشته های منابع طبیعی در کشور به دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران واگذار شد و ما با ایجاد شبکه نخبگانی در تلاش هستیم که برنامه ریزی جدید درسی رشته های منابع طبیعی داشته و آن را به سمت کاربردی نمودن هدایت کنیم .

وی افزود:خصوصا در بُعد مهارت پذیری ،توسعه بُعد روحیه کارآفرینی و … چرا که باور داریم امروزه سازمان های دولتی در دهه های اخیر دارای محدودیت در استخدام هستند در نتیجه رشته های کشاورزی و منابع طبیعی نیاز است که دانش کارآفرینی را در دانشجویان این رشته ها تقویت کنند که در این راستا با همکاری مجلس شورای اسلامی و موافقت وزارت جهاد کشاورزی برای اولین بار در کشور توانستیم در اعطای تسهیلات بانکی در تبصره ۱۸ متعلق به وزارت جهاد کشاورزی سرفصل کسب و کارهای طبیعت محور برای اولین بار ایجاد نماییم.

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران   تصریح کرد: بانک عامل ما برای اعطای تسهیلات صندوق کارآفرینی امید خواهد بود و تلاش ما همواره بر این خواهد بود بتوانیم بخشی از تبصره ۱۸ وزارت جهاد به دانشجویان واگذار شود .

دکتر قربانی گفت: در تلاش هستیم توافق نامه نهایی را امضا کرده و موسسه کسب و کار اجتماعی دانشگاه تهران و دانشکده منابع طبیعی مسوول شناساییی هدایت و مترینگ کسب و کارهای طبیعت محور برای فارغ التحصیلان این دانشگاه باشیم.

وی اظهار کرد: بستر قانونی این امر در کسور ما بوده اما متاسفانه تاکنون انجام نشده و قانون افزایش بهره وری کشاورزی و منابع طبیعی در ماده ۲۳ و ۲۲ این اجازه قانونی را به ما داده که ما فارغ التحصیلان در این موضوعات  را اعطای تسهیلات بانکی کنیم تا دانشجویان ما پشت صف آزمون های استخدامی سازمان های دولتی قرار نگیرند و بتوانیم نیروی متخصص کارآمد بخش منابع طبیعی خود را به چرخه تولید کشور اضافه کنیم.

وی تاکید کرد: امروزه دانشگاه باید حتما با سازمان دهی علم خود را  بازسازی کند و  در این علمی که سازمان دهی  کرده است رویکردهای خود را به تولید علم بیفزاید.

دکتر قربانی  با تاکید بر مسوولیت اجتماعی در زمینه منابع طبیعی بیان کرد: از دیدگاه روانشناسی محیط زیست  باور بر این است که همه آن چه که ما مصایب محیط زیست می دانیم ریشه در رفتار انسان ها دارد چرا که نظام های طبیعی به خودی خود مشکلی ندارند و دارای تعادل هستند و دخخالت انسان است که سبب تغییر در نظام های طبیعی و بومی شناختی ما می شود.

وی گفت: انسان مصرف کننده، تصمیم گیرنده، سیاست گذار، قانونگذار و …با تغییر در این اکولوژی در این مصایب دخیل است.

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران اظهار کرد: برای تعادل در محیط زیست و حرکت به سمت پایداری باید تلاش کنیم که مدیریت رفتار انسان ها را تغییر دهیم.

دکتر قربانی بیان کرد: مسوولیت اجتماعی از نگاه روانشناسی و رفتاری می تواند به ما کمک کند که به سمت جهانی پایدار حرکت کنیم که در این جهان قطعا محیط زیست و منابع طبیعی باید منابع آن به سمت پایداری حرکت کند و ما اگر در این زمینه به آموزه های دینی هم نگاه کنیم و همچنین اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تاکید بر حفاظت از محیط زیست یک وظیفه عمومی است و یک تکلیف برای افراد حقیقی و حقوقی است تا از این منابع صیانت نمایند.

نویسنده: آمنه شکوهی