تأکید بر نقش تغذیه گیاهی در امنیت غذایی کشور
تأکید بر نقش تغذیه گیاهی در امنیت غذایی کشور
رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور در دوره آموزشی نسخه نویسی کودی در مشهد از نیاز سالانه کشور به ۴.۵ تا ۵ میلیون تن کود خبر داد.

به گزارش نوژان نیوز، دومین کارگاه ملی آموزشی مهارت محور نسخه نویسی کودی با هدف انتقال دانش به کارشناسان حوزه تغذیه خاک، از روز شنبه ۶ آبان ماه ۱۴۰۲ آغاز و تا ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۲ ادامه دارد. این کارگاه با مشارکت و همکاری موسسه تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان در محل سالن جلسات اندیشه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی برگزار شد.

در آیین افتتاحیه این کارگاه آموزشی هادی اسدی رحمانی رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور با اشاره به نقش تغذیه گیاهی در پایدارسازی تولید و امنیت غذایی کشور گفت: بخش عمده ای از افزایش تولید در بخش کشاورزی از تغذیه مناسب نشأت می گیرد و رکن مهم تغذیه گیاهی استفاده از کود مناسب است. در واقع استفاده از کودهای آلی، شیمیایی و زیستی نقش بی بدیلی در تولیدات گیاهی و ارتقای امنیت غذایی دارد.

رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب افزود: نظام کود در کشور ۳مؤلفه اساسی شامل ،برآورد کود، تامین کود و ثبت کنترل کیفی و مصرف نهاده های کودی دارد. اسدی رحمانی ادامه داد: در مورد مؤلفه برآورد هر ساله موسسه خاک و آب کشور نسبت به برآورد میزان کود موردنیاز خاک های مناطق مختلف اقدام و نتیجه را به معاونت زراعت و باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام می کند این برآورد نشان می دهد کشور هر ساله به ۴.۵ تا ۵ میلیون تن کود شیمیایی نیازمند است که از این میزان بیشترین نیاز به کودهای نیتروژنه با ۳ میلیون تن و بعد کودهای فسفره با ۱.۵ میلیون تن و در نهایت به ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کود پتاسیم می باشد.

اسدی رحمانی تأکید کرد: در سال های اخیر حدود ۳ تا ۳.۵ میلیون تن کود در کشور توزیع می شود که این کمبود موجب اثر مستقیم بر تولید در بخش کشاورزی است و هرجا کود به میزان مناسب و طبق فرمول و برنامه مناسب استفاده شده است،افزایش تولید را در برداشته است .وی مؤلفه دوم نظام کودی کشور را مؤلفه تامین اعلام کرد و گفت: شرکت خدمات حمایتی بیش از ۸۰ درصد از کود کشور را تامین می کند که در این حوزه بدلیل مشکلات اقتصادی چالش های بسیاری داریم .

رئیس موسسه خاک و آب در پایان با اشاره به مؤلفه ثبت کنترل کیفی و مصرف نهاده های کودی گفت: درست است که میزان کود در اختیار کمتر از میزان لازم است ولی شیوه درست مصرف کردن آن بسیار مهم بوده و تربیت نسخه نویسی کودی در همین راستا است امید است این دوره های آموزشی بتواند در مصرف درست و با کیفیت کود در کشور موثر باشد.

گفتنی است اولین کارگاه ملی آموزشی مهارت محور نسخه نویسی کودی ۷ لغایت ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۱ توسط موسسه تحقیقات خاک و آب و با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در کرج برگزار شده بود.